Bedrukken of borduren?

De keuze om op bedrijfskleding of promotioneel textiel te borduren of te bedrukken hangt van een aantal zaken af.

Ten eerste de grootte van de bestelling en de waarschijnlijkheid dat er op korte termijn nabestellingen volgen.

Een voorbeeld is sportkleding voor teamsporten. Als daar een sponsor logo op moet komen en het contract geldt voor meerdere jaren, dan is de kans groot dat er in een nieuw seizoen extra aantallen nodig zijn in andere maten. Het is in zo'n geval handig als er kleine aantallen nageleverd kunnen worden.

Zowel bij borduren als bedrukken is dat mogelijk, maar sportkleding wordt bijna altijd bedrukt ivm de dunne stof en de elasticiteit. Transfers of snijfolie zijn meestal de beste optie. Dit materiaal is dun en kan per stuk bijgemaakt worden.

Een tweede punt van overweging is het gebruik van de kleding. Werkkleding die intensief wordt gebruikt, bijvoorbeeld van schilders of in de bouw, wordt meestal geborduurd. De logo's komen zo duurzaam op de kleding en zijn minder gevoelig voor slijtage.

Een derde overweging is de prijs.
Bij borduren dient éénmalig een borduurkaart aangeschaft te worden. Daarnaast telt het aantal steken per logo en het aantal logo's dat in totaal geborduurd moet worden. Deze drie componenten bepalen de prijs.
Als gekozen wordt voor bedrukken dan kan er dus gekozen worden voor transfers door middel van hitte op de kleding worden aangebracht of voor zeefdruk, waarbij de inkt direct op de kleding wordt gedrukt.

Voordeel van zeefdrukken is dat er los van de instelkosten per kleur, vrij lage kosten per logo zijn.

Zijn de aantallen wat lager dan zijn snijfolies, flexprint of transfers een betere optie. De kosten zijn per logo weliswaar hoger dan bij zeefdruk, maar er wordt niet gewerkt met instelkosten per kleur. Dus 10 t-shirts met een logo in 2 kleuren op de rug is voordeliger met deze techniek. 1 shirt extra laten maken kan voor dezelfde prijs.

Wij gaan altijd vooraf in gesprek om te kijken wat voor de korte en lange termijn de beste optie is. Soms maken we ook de combinatie van borduren en bedrukken door bijvoorbeeld het borstlogo te borduren maar op de rug te bedrukken.

We bieden alle beschikbare borduur- en druktechnieken en proberen u zo volledig mogelijk te informeren.

Meer weten? Vraag ons gerust naar meer informatie via onderstaand contactformulier.

TOP Secured By miniOrange